Knjige

Lideri hrvatske kulturne politike

dr. sc. Jadran Antolović

Lideri hrvatske kulture
Izdanje: 2021. godina
Broj stranica: 448
Cijena: 250,00 kuna s PDV-om

Knjigu je moguće naručiti putem e-mail adrese: info@hadrian.hr

Stručnjaci o knjizi

Rukopis Jadrana Antolovića Lideri hrvatske kulturne politike 1990.-2020. specifično je djelo sa znanstvenim i publicističkim elementima. Knjiga je koncipirana kao baza podataka ali i kao znanstvena paradigma za dublju analizu povijesti i razvoja hrvatske kulture, odnosno kulturne politike, u pravnom, materijalnom, institucionalnom, infrastrukturnom i financijskom smislu.
Prof. dr. sc. Stjepan Ćosić

Ova knjiga je vrijedan dokument u kojem su sustavno iskazani podaci o svim dosadašnjim Vladama Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na jedan osobito važan segment – Ministarstvo kulture. Slobodno se može se reći da je kao takva unikatna, jer na vrlo specifičan način daje uvid u sustav državne uprave i način njenog funkcioniranja kroz jedan aspekt – kulturu, te je ujedno i prava zbirka kronološki iznesenih podataka o trajanju svih Vlada koje su djelovale od nastanka države.
Dr. sc. Jadranka Dujić Frlan

Sve se u knjizi čini logičnim i jednostavnim, no takvo prikupljanje i obrada građe plod dugotrajnog, strpljivog istraživačkog rada i mara autora višestranog habitusa – vrlo uspješnog i inovativnog nastavnika menadžerskih disciplina na hrvatskim visokim učilištima te vrlo kompetentnog insidera – dužnosnika, a prije svega vrhunskog stručnjaka u nekoliko saziva Ministarstva kulture.
Dr. sc. Zoran Pičuljan

Besplatno preuzimanje stručne literature 

Vjerujemo u širenje znanja i zato vas pozivamo da preuzmete našu stručnu literaturu besplatno

Pravo i kultura

Područje kulture čine brojne djelatnosti i ljudske aktivnosti što zahtijeva vrlo složen pravni okvir koji mora biti na sustavan način povezan s nacionalnim pravnim sustavom.

Organizacija i kultura

Priručnik „Organizacija i kultura“ pruža sustavan pregled znanja i iskustava najvažnijih sastavnica uspješne organizacije u kulturi.

Menadžment u kulturi

Udžbenik za različite studijske programe koji obuhvaća najvažnija znanja za buduće i sadašnje menadžere u kulturi.

Očuvajmo kulturnu baštinu

Izvrstan vodič za pripremu i provedbu projekata očuvanja kulturnih dobara koji će vas upoznati s temeljnim načelima i postupkom zaštite i očuvanja kulturne baštine.

Zaštita prirode (Svezak I i II)

„Zaštita prirode“ u dva sveska donosi zbirku svih važećih propisa koji sadrže pravne i stručne standarde o zaštiti prirode.

Zaštita i očuvanje kulturnih dobara

Jedinstveni priručnik koji objedinjuje sve zakone, podzakonske akte i međunarodne konvencije iz područja zaštite i očuvanja kulturnih dobara sa stručnim komentarima.

Međunarodni ugovori o zaštiti kulturne baštine

Republika Hrvatska stranka je brojnih međunarodnih ugovora u području zaštite kulturnih dobara, budući da je bogata raznovrsnom kulturnom baštinom i ima poseban interes zaštiti to nacionalno bogatstvo, a što je posebno uređeno i Ustavom Republike Hrvatske.

Ekonomsko vrednovanje graditeljske baštine

Vaš problem je samo nekoliko klikova udaljen od rješenja i to bez troškova.

Obratite nam se s povjerenjem uz besplatne prve konzultacije.

HADRIAN & PARTNERI d.o.o. za usluge i turistička agencija, 10 000 Zagreb, Tućanova 4; Trgovački sud u Zagrebu, MBS 080641517; OIB 24292124447; Privredna banka d.d. Zagreb HR6923400091110313658; Temeljni kapital 20.000,00 kuna uplaćen u cijelosti; Uprava: Jadran Antolović, S. Antolović

Copyright © 2019 Hadrian d.o.o.